Yayınlandı: 28 Nisan 2012 laikelit tarafından Eskiler içinde

entel dantel ne varsa

Mart başında cakkus, sosyal alemin en meşhur isimlerinden biri olan Kony ile ilgili bir yazı yayınlamıştı. Bu yazının üstüne ben de Dipnot Tablet’in 52. sayısı için Kony’nin global dünyada nasıl algılandığı ile ilgili bir araştırma/değerlendirme yazısı hazırladım. Kony vakası hakkında daha çok bilgi edinmek isteyenler için gelsin:

Facebook ya da Twitter’da hesabı olup da Kony 2012 isimli belgesele denk gelmeyen olduğunu zannetmiyorum[1]. Bu popüleritenin arkasında belgeselin son bir haftada 100 milyondan fazla izlenerek tüm zamanların en çok paylaşılan videolarından biri olması[2] yatıyor. Yakın arkadaşlarım da dahil pek çok kişinin paylaştığı bu videoyu izlemeden olmazdı, izledim. Videoyu izledikten sonra, kendimi konuyu araştırırken ve ardından da büyük bir tartışmanın içinde buldum.

Belgesel, 2003 yılında kurulan Amerika merkezli Invisible Children (IC) isimli, kar amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından, Jason Russell (IC’nin kurucularından biri) yönetmenliğinde çekilmiş. Joseph Kony önderliğindeki LRA (Tanrı’nın Direnişi Ordusu) adlı isyancı örgütün Uganda başta olmak üzere…

View original post 838 kelime daha

Yorum bırakın